Bývalí studenti olomoucké univerzity se po čtvrtstoletí sejdou na stříbrné promoci




Osmdesátka absolventů pedagogické fakulty, nynějších učitelů a ředitelů nejrůznějších českých škol, se sjela zavzpomínat na olomouckou univerzitu. Kromě setkání s bývalými profesory či spolužáky je v sobotu čeká takzvaná stříbrná promoce.

Olomoucká univerzita připravila tuto sobotu v prostorách pedagogické fakulty takzvaný Den pro absolventy.

Takzvaných stříbrných promocí se účastní absolventi, kteří slaví 25 let od absolutoria na fakultě. Zlaté promoce se pak týkají těch, kteří úspěšně ukončili své studium před 50 lety.

Kromě besed, přednášek, komentovaných prohlídek, koncertů, výstav nebo různě zaměřených workshopů čekají navíc osmdesátku bývalých studentů dvě stříbrné promoce.

„Smyslem celé akce je potkat se nejen se svými spolužáky a vyučujícími a zavzpomínat na studentská léta, ale i možnost vytvořit nové vazby,“ uvedl Čestmír Serafín, děkan Pedagogické fakultu Univerzity Palackého.

Do místa svých studií zavítá řada současných učitelů a ředitelů z celé republiky, pozvání přijala také čtyřicítka bývalých pedagogů olomoucké univerzity.

Slavnostní zahájení za přítomnosti rektora Jaroslava Millera a primátora Antonína Staňka se uskuteční v 10 hodin v nové aule. Stříbrné promoce se budou konat v 11, respektive ve 13 hodin.

Další program přijde na řadu po 15. hodině.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: