Další těsná výhra olomouckých Kohoutů, zdolali i pardubické Dynamo



 24. 08. 2017

Po jednodenní pauze vyrazili olomoučtí hokejisté znovu na led soupeře. Hanáci se v Pardubicích dostali do dvoubrankového vedení, Dynamo ale dokázalo náskok Olomouce v závěru snížit a utkání zdramatizovat. Na srovnání však už čas nezbyl.

Už ve čtvrté minutě mohli otevřít skóre zápasu Bojko s Pannou, ten ale neměl dost času na to, aby nasměroval kotouč mezi tři tyče olomoucké branky. V polovině první třetiny zkusil překvapit Faltera nepříjemnou střelou Rolinek, hostující gólman si ale dokázal poradit.

O chvíli později se z prvního gólu radovali Hanáci, když do až před pardubického brankáře prohnala sehraná dvojice Laš – Knotek a Marek Laš po Knotkově přihrávce poslal kotouč za záda Růžičky. Na konci první třetiny hosté Dynamo znovu zatlačili, další branku se jim ale přidat nepodařilo. Na druhé straně pak poslal Trončinský dobrou přihrávku Treillemu, tomu ale kotouč přeskočil hokejku.

Na začátku prostřední části napřáhl na hranici pravého kruhu Ondrušek, trefil ale jen spojnici Růžičkovy branky. Pak následovalo hned několik vyloučení na obou stranách, využít početní výhodu se však povedlo jen hostům, když přesně mířil Aleš Jergl.

Dynamo ještě utkání na konci základní hrací doby pořádně zdramatizovalo, když v signalizované výhodě poslal puk přesně za Faltera Tomáš Rolinek. Z výhry po základních šedesáti minutách se tak radovali Hanáci.

Oba týmy se pak ještě dohodly na prodloužení a samostatných nájezdech. V nastavené pětiminutovce i v individuální disciplíně se pak radovali domácí, když se nejprve v 65. minutě trefil střelou po zemi Peter Queneville. Stejný hráč pak rozhodl i samostatné nájezdy.

 

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
54. Rolinek (Sýkora), 65. Quenneville (Vondráček) – 12. Laš (Knotek, Škůrek), 36. Jergl (Strapáč)

Sestava HC Dynamo Pardubice: Růžička (Kacetl) – Cardwell, Wishart, Grebeňuk, Trončinský, Havlík, Čáslava, Ščotka, Holland – Perret, Treille, Vondráček – P. Sýkora, Dušek, Rolinek – J. Sýkora, Poulíček, Quenneville – Beran, Bojko, Panna.

Sestava HC Olomouc: Falter (Galuška) – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, J. Gavlas, Ruatr, Ondrušek – Eberle, Holec, Burian – Jergl, Knotek, Strapáč – Skladaný, Rác, Laš – Podlaha, Macuch.

 

 


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: