Opilý pistolník na ulici v Olomouci střílel do vzduchu, skončil na záchytce




Střelná zbraň, výhrůžky a vulgární slova, to byla výbava jedenatřicetiletého pistolníka, který v Bystrovanské ulici v Olomouci začal vulgárně nadávat náhodné kolemjdoucí. Té se zastal její přítel, Když však opilý muž vytáhl i zbraň, nezbylo příteli ženy, než opilce zpacifikovat. Pak ho předal policistům, kteří ho odvezli na záchytku.

Alkohol v krvi a kolt za pasem nedělal dobře jedenatřicetiletému muži z Olomoucka. Ten v sobotu večer v Bystrovanské ulici v Olomouci začal náhodně nadávat šestapadesátileté kolemjdoucí. když se jí zastal její o deset let mladší přítel, došlo mezi muži ke slovní výměně názorů. 

Tu opilý jedenatřicetiletý muž nesl natolik nelibě, že od slov přešel k činům a vytáhl pistoli, se kterou pro výstrahu vystřelil do vzduchu a to i přesto, že oba partneři kráčeli z místa sporu i s třináctiletým dítětem pryč. 

Střelba však na šestačtyřicetiletého muže byla příliš, proto se rozhodl pistolníka zneškodnit. "Muž se otočil a rozběhl se proti 31 letému muži a zpacifikoval ho. Poté ho předal přivolaným policistům," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Ti dali muži dýchnout a provedli u něj i test na drogy. "Orientační dechová zkouška byla pozitivní, policisté mu naměřili 2, 34 promile alkoholu v dechu. Orientační trest na omamné a psychotropní látky byl negativní," dodala mluvčí policie. 

Jak se ukázala, pistole, ze které muž střílel, byla plynová. Po absolvovaném lékařském ošetření skončil muž na záchytce. "Při události nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku," doplnila závěrem mluvčí policie s tím, že pistolník je nyní podezřelý z výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky vězení.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: