VIDEO: Zloději ukradli makety mobilů za 50 tisíc. Deštníkem je protáhli skrz mříže



 04. 09. 2017

Makety mobilů za více než 50 tisíc korun se podařilo pomocí deštníku ukrást zatím neznámým zlodějům v olomouckém nákupní centru. Při krádeži je však zachytily kamery a hledá je policie.

Vynalézavost zlodějů nezná mezí. Předvedli ji i zatím neznámí zloději, kteří vymysleli fígl, jak z uzavřené prodejny s mobilními telefony ukrást několik vystavených maket mobilních telefonů.   

Dvojice zlodějů ke krádeži skrze mříže zavřené prodejny stačil obyčejný deštník, přičemž je ale zachytily kamery.

"Jak policisté z kamerových záznamů zjistili, k odcizení mělo dojít pomocí deštníku, který neznámí muži protáhli okem mříže, zajišťující prostor prodejen v době jejich uzavření," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Stejný postup využili ve stejný den, v pondělí 7. srpna dopoledne, hned ve dvou prodejnách nákupního centra a přišli si tak na přístroje značky Samsung a Lenovo celkem za více než 50 tisíc korun. 

Z mobilů si nezavolají
Pomocí ukradených mobilů se však ani se SIM kartou nikam nedovolají. Jde totiž o takzvané "živé" makety mobilů, tedy přístroje určené k vystavení, ze kterých však nelze volat. Například na součástky jsou však využitelné. 

A policisté v první zářijové pondělí uveřejnili videozáběry, které muže zachytily při činu. Jsou na nich vidět dva muži, kteří se prochází nákupním centrem a odchází z něj. Jeden z nich má v ruce deštník. Na záznamu je také vidět, jakým způsobem živé makety mobilních přístrojů ukradli. 

Zlodějům hrozí až pět let vězení
Policisté by nyní uvítali informace vedoucí k dopadení dvojice zlodějů. Těm hrozí až pět let vězení.

"Pokud by někdo muže, kteří jsou zachyceni na videozáznamech, poznal nebo by disponoval informacemi, které by pomohly ke zjištění jejich totožnosti, ať kontaktuje policisty," vyzvala mluvčí Urbánková. Využít je možné bezplatnou telefonní linku 158.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: