FOTO: Přes 500 dětí z mateřinek zaplnilo Bezručovy sady, učily se dopravní pravidla




Z areálu Botanické zahrady se ozýval dětský smích a křik. Dvanáctý ročník Dopravní soutěže pro mateřské školy znovu vyzkoušel znalosti malých žáků z dopravy. Děti určovaly názvy značek a předváděly, jak se správně pohybovat na přechodu. Na soutěž přišlo více než 500 účastníků.

O ceny si děti zasoutěžili v Rozáriu v Bezručových sadech. Mateřinky si to o „titul“ rozdaly na deseti stanovištích, kde si vyzkoušely úkoly s dopravní tématikou.

„Mezi disciplíny patřilo určování názvu dopravních značek, třídění obrázků s dopravními situacemi, řazení čísel tísňových linek, správný způsob pohybu na přechodu pro chodce, poznávání barev na semaforu a poskytnutí první pomoci při poranění,“ řekl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Cílem organizátorů nebylo jenom děti pobavit, ale také je varovat před silničními nástrahami. „Touto formou se strážníci snaží předat dětem informace, že pro všechny účastníky v silničním provozu platí určitá pravidla, která je nutno pro jejich vlastní bezpečí dodržovat,“ dodal Čunderle.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: