Opravy uzavřely Hamerskou ulici, auta tudy neprojedou do konce listopadu



 05. 06. 2017

Silnici v Hamerské ulici dělníci kvůli opravám uzavřou od křižovatky s Přerovskou ulicí až po železniční přejezd k ulici Lipenské. Na šoféry čeká objížďka, se kterou si musí vystačit do konce listopadu.

Stavaři se pustili do silnice v Olomouci. Pro řidiče to znamená dopravní uzavírku Hamerské ulice, která potrvá od 5. června do 30. listopadu letošního roku.

"Silnice v Hamerské ulici bude zcela uzavřena od křižovatky s Přerovskou ulicí až za železniční přejezd ve směru k ulici Lipenské," řekla mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

Řidiči se musí spokojit s objížďkou. "Objízdná trasa pro automobilovou dopravu je vedena po silnicích I/55 ulicích Přerovská a Rolsberská vpravo na silnici I/35 ulicí Lipenskou a na okružní křižovatce opět vpravo na ulici Hamerskou a zpět po stejné trase," popsala mluvčí.

Rekonstrukce spolkne 13 milionů korun

Oprava Hamerské ulice patřila k dlouholetým prioritám místních obyvatel. "Podařilo se nám dohodnout s Olomouckým krajem na spojení obou investic tak, aby mohly proběhnout současně, protože se jedná o důležitou dopravní tepnu,“ sdělil náměstek Filip Žáček.

"Součástí prací jsou také úpravy navazujících místních silnic v ulici Staškova, Na Krejnici, Jaselská, veřejné osvětlení, rekonstrukce kanalizací," dodala Štědrá.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: