Zdrogovaný řidič měl řízení zakázáno až do roku 2022, neposlechl však



 15. 06. 2017

Šofér vyjel na ulici Družební v Olomouce, kde ho zkontrolovali policisté. Čtyřiadvacetiletý mladík měl soudem uložen zákaz řízení do května 2022 a navíc řídil pod vlivem drog. V Olomouci ho napodobili další.

Krátce po středeční půlnoci se do hledáčku policistů dostal na Družební ulici v Olomouci řidič, jenž se za volantem měl objevit až v květnu v roce 2022. 

"Policisté u něj provedli orientační test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na cannabinoidy a metamfetamin," řekla mluvčí policistů Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Policisté mu další jízdu zakázali. "Nyní je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky," dodala mluvčí.

"Inspiraci" nabrali další řidiči 

Za volant usedla také zdrogovaná řidička, kterou kontrolovali policisté v minulém týdnu. "Provedli u ní orientační test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na amfetamin," sdělila mluvčí.

Druhým je třiatřicetiletý řidič vozidla Škoda Felicia z části Řepčín. "Orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní amfetamin a THC. Oba řidiči se dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření," poznamenala Urbánková s tím, že oběma hrozí pokuta a jeden rok za mřížemi.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: