Skokani Olomouc patří k překvapením sezóny, tým drží američtí baseballisté



 02. 07. 2017

Podle hrajícího trenéra Skokanů Jakuba Vojáka zažívá olomoucký baseballový tým úspěšnou sezónu. Jedním z hlavních důvodů jsou dva američtí nadhazovači, kteří dokonale zapadli do konceptu mužstva. Zahraniční hráči dodávají české soutěži speciální „koření“.

Na svém kontě mají Skokani Olomouc již osmnáct výher a pohybují se na předních příčkách tabulky. Opírají se o své americké nadhazovače a dobrou obranu. Hrající trenér Jakub Voják svou družinu v letošní sezóně vede velmi úspěšně nejen z lavičky, ale i přímo na hřišti.

„V sezoně hrajeme dobrý baseball, podáváme vyrovnané výkony, kdybychom vyhráli alespoň jeden zápas, byli bychom skoro na devadesát devět procent v play-off,“ řekl hrající trenér týmu Skokani Olomouc Jakub Voják.

Hlavním receptem na úspěch jsou dva američtí nadhazovači, kteří si v minulosti vyzkoušeli, jak se hraje baseball v australské buši.

„Máme jedny z nejlepších nadhazovačů této sezony, jedná se o dva Američany. Zároveň je důležité, že naše obrana hraje dobře. Nejsme vyloženě pálkařský tým, v zápasech tolik neskórujeme, drží nás nadhazovači a obrana,“ uvedl Voják.

Podle Vojáka jsou cizinci největší posily, které Skokani ve svých řadách měli. „Dylan Brammer se stal MVP druhé australské ligy a Maxwell MacNabb byl jeden z nejlepších nadhazovačů a hrál ještě o ligu výš,“ poznamenal Voják.

Tuzemská soutěž se dostává do podvědomí fanoušků

Kvalita české ligy roste, Jakub Voják to přisuzuje hlavně příchodem cizinců, díky kterým se zlepšují tuzemští hráči.

„Myslím si, že pro naše pálkaře je dobře, že stojíme proti takovým nadhazovačům. Jenže abychom konkurovali Evropě a světu tak potřebujeme, aby házeli hlavně naši nadhazovači,“ popsal situaci Voják.

Extraliga také přitahuje čím dál více lidí. „ Na všech stadionech, co hrajeme, chodí kolem sto a dvě stě diváků, což dříve nebylo. Chodilo jen pár lidí,“ pochvaloval si plnější ochozy Voják.

„Týmy se snaží upoutat lidi, vytváří videa, pozápasové rozhovory. Tohle kvituji, že se to rozjelo. Lidi konečně více ví o českém baseballu. Měli by, protože je jeden z nejkvalitnějších v Evropě a začíná se lidem více otevírat,“ dodal.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: