VIDEO: Řidič bez papírů ujížděl v BMW policii, honičku v Olomouci zastavil smyk



 27. 07. 2017

Pětadvacetiletý řidič v BMW bez přední registrační značky ujížděl policii olomouckými ulicemi. S předpisy si hlavu v tu chvíli nijak nelámal a divokou jízdu zakončil až smyk na kruhovém objezdu. Jak se ukázalo, řidič neměl za volantem vůbec co dělat.

Vůz BMW, za jehož volantem seděl pětadvacetiletý mladík, v pátek dopoledne neunikl pozornosti policistů. Především proto, že vozu chyběla přední registrační značka. 

Když v autě odbočoval z ulice Dr. Milady Horákové na Masarykovu ulici, policisté zjistili, že vůz řídí šofér, který za volantem nemá co dělat.

Proto ho chtěli zastavit. Na zapnuté majáky však šofér, který měl v autě dámský doprovod, reagoval tím, že zrychlil a uháněl Masarykovou a Jeremenkovou ulicí až na ulici Kosmonautů. Značky ani semafory přitom nerespektoval.

V Tovární ulici na kruhovém objezdu ovšem dostal smyk a zarazil kola o obrubník. Na výzvu policie, aby z vozu vystoupil, mladík za volantem nereagoval.

Z auta ho museli vytáhnout

"Policisté ho za použití donucovacích prostředků z vozidla vytáhli," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková. Jak se ukázalo, mladík z Olomouce má soudem uloženy dva platné zákazy řízení až do září 2021.

S policií i nadále odmítl spolupracovat: nechtěl dechovou zkoušku na alkohol, test na drogy, ani převoz na vyšetření kvůli alkoholu a drogám do nemocnice. 

"Policisté navíc zjistili, že vozidlo, které řídil,  má prošlou technickou kontrolu. Její platnost vypršela v dubnu letošního roku," dodala Urbánková s tím, že další jízdu mu policisté zakázali.

Řidič je nyní podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví až dva roky vězení. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: