Pistolník ohrožoval hosty v olomoucké restauraci, nadýchal přes tři promile



 28. 07. 2017

Jednapadesátiletý muž v restauraci v Bořivojově ulici podle svědků slovně napadal dvaadvacetiletou dívku a mával kolem sebe pistolí. Ostatním hostům navíc vyhrožoval zraněním. Odešel směrem k Boleslavově ulici, kde ho dopadli strážníci. Později jim nadýchal 3,3 promile alkoholu.

Opilec s pistolí ohrožoval ve čtvrtek kolem páté hodiny odpoledne lidi v místní restauraci v Bořivojově ulici v Olomouci.

„Na místo byla okamžitě vyslána hlídka, která po příjezdu od oznamovatelky zjistila, že muž hostům vyhrožoval újmou na zdraví se zbraní v ruce,“ řekl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Podle svědků pistolník následně odešel směrem k ulici Boleslavova. „Zde se strážníkům podařilo muže dostihnout. Dotyčný však na výzvy s výstrahou, že budou použity donucovací prostředky, nereagoval a pokračoval dál v chůzi,“ popsal Čunderle.

Strážníci však útočníka dostali k zemi pomocí služební zbraně, kterou na něj zamířili. „Muž hlídce sdělil, že zbraň má v batohu, který následně položil na chodník. V něm se nacházel revolver a nůž,“ popsal nález mluvčí.

Nadýchal přes tři promile

Strážníci k zatčenému muži přivolali policisty, kteří případ prověřují. „Byla u něj provedena orientační dechová zkouška, která byla pozitivní a policisté mu naměřili mu kolem 3,3 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policistů Olomouckého kraje Irena Urbánková.

„Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití na úseku zbraní a střeliva,“ dodala.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: