VIDEO: Bouřka v Olomouci lámala stromy, vzduchem létaly plechy i polystyren



 03. 08. 2017

/AKTUALIZOVÁNO 4.8.2017 10:12/ Bouřka, která se ve čtvrtek v podvečer přehnala Olomouckým krajem, nadělala na řadě míst škody. Hasiči z celého kraje hlásí polámané stromy, přerušené elektrické vedení, i škody na střechách, způsobených silnými poryvy větru. Řádění živlů se nevyhnulo ani Olomouci.

Téměř pět desítek událostí museli hasiči v Olomoucké kraji řešit ve čtvrtek mezi čtvrtou a šestou hodinou odpolední.

"Přecházející bouřky doprovází silný vítr, následkem toho došlo k pádu několika desítek stromů a to převážně v okresech Olomouc a Šumperk, několik výjezdů řešili také hasiči na Prostějovsku a Přerovsku," informoval mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. 

%banner%

V Olomouci silný vítr trhal plechy ze střech. Hasiči například řešili utržené plechy na jedné z hal poblíž olomouckého zimního stadionu. Vítr také sebral střechu o rozměrech zhruba 5x12 metrů poblíž azylového domu v Prostějově. 

Třetí případ uvolněných plechů řešili hasiči v Mohelnici. "K poslední rovněž utržené střeše aktuálně míří jednotky do Líšnice na Šumpersku," dodal Hošák v šest hodin večer.

Na řadě míst silný vítr také polámal či vyvrátil stromy, v Olomouci například silnému větru neodolaly mladé lípy na třídě Kosmonautů. A v Jánského ulici v Olomouci silný vítr rozházel polystyrenové desky, připravené na obložení budov. 

"Během posledních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli strážníci Městské policie Olomouc na několik oznámení souvisejících s bouřkami doprovázenými silným větrem na Olomoucku," uvedl v pátek ráno mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

"Hlídky řešily dvě oznámení o spadlých stromech a to na ulici Brněnská a třídě Kosmonautů. Další oznámení se týkalo poškozeného osvětlení v Bezručových sadech," dodal Čunderle s tím, že poslední výjezd zaznamenali strážníci do ulici Smetanova, kde silný vítr vyvrátil mobilní oplocení.

Starosti hasičům nadělaly také stržené dráty elektrického vedení. 

Čtvrteční bouře se neobešla bez zranění, hasiči na tísňové lince zaznamenali dvě volání o pomoc z důvodu pádů stromů či větví na motocyklisty.

ČTĚTE TAKÉ: Bouře kácela stromy, u Ostravy do něj narazil vlak. Cestující jsou v pořádku


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: