Olomoučtí kriminalisté zadrželi dva dealery. Pervitin vařili i v autě



 04. 08. 2017

Policisté zadrželi dvaatřicetiletého muže a šestadvacetiletou ženu. Oba dva prodávali a také vyráběli pervitin. Žena navíc do Česka přivážela ze zahraničí léky potřebné pro výrobu drog.

Dvaatřicetiletý muž se pustil do vaření pervitinu v září loňského roku. "Nádobíčko" s sebou vozil v autě, kde drogy i vyráběl a to z léčiv, přivezených z ciziny či zakoupených v České republice.

"Takto vyrobenou drogu měl dále distribuovat několika dalším osobám, a to ať už za úplatu, zdarma či protislužbu, a to v různých dávkách a množství," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

Policie při razii nalezla v autě kromě náčiní pro výrobu pervitinu také drogy. "Zajištěné materiály budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz," řekla Urbánková.

Pro kriminalisty přitom dealer není žádným nováčkem. Už dříve byl za stejné skutky odsouzen a potrestán.

Do příběhu, jehož děj se odehrává především ve Šternberku a okolí, je však zapletená i šestadvacetiletá žena, kterou policisté rovněž zadrželi ve stejný den.

Ta do Česka vozila ze zahraničí léky potřebné pro výrobu pervitinu. A když na to přišlo, ani ona neměla problém drogu přímo v autě uvařit. Stejně jako její kolega ji pak prodávala, či směňovala lidem za různé věci i protislužby. Oba dva navíc jsou uživatelé drog.

Oba dva už mají od policie na krku obvinění z výroby a distribuce drog. "V obou případech byl dán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který byl akceptován a trestní stíhání probíhá vazebně," dodala mluvčí policie. Muži hrozí vězení až na deset let, ženě pak polovina.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: