FOTO: O Mozartovy busty ze Salzburgu bojovalo v Korunní pevnůstce 37 soupeřů




Jubilejní desátý ročník olomouckého turnaje v pétanque hostila Korunní pevnůstka. A o hlavní cenu - trofej v podobě Mozartovy busty, se utkalo rekordních sedmatřicet soupeřů. Nechyběli ani soutěžící ze Slovenska či Polska.

Už tradiční olomoucký turnaj v petanque zaplnil v sobotu Korunní pevnůstku. O trofej v podobě Mozartovy busty se přijelo "poprat" sedmatřicet soutěžících. Právě busta hudebního génia byla letošní mimořádnou odměnou.

Mozartovy koule
jsou marcipán v čokoládě, stejnojmenné cukrovinky tvoří jednu z odměn olomouckého turnaje v pétanqu.

"Busty Wolfganga Amadea Mozarta byly přivezené přímo ze Salzburgu. Název turnaje totiž připomíná pobyt hudebního genia v Olomouci v roce 1767," uvedl ředitel turnaje Pavel Konečný. 

Mezi soutěžícími byli i hráči z Polska či Slovenska. 

"Turnaj je specifický tím, že se na něm schází česká špička, současná reprezentace, zahraniční hráči i začátečníci bez sportovní licence," řekl Konečný.

Vítěznou trojicí nakonec  byl František Kaplánek, Jana Krpcová a Miroslav Krpec. "Ti si chuť výhry na Mozartových koulích zopakovali po dvou letech," připomněl šéf turnaje. %banner%

František Kaplánek z vítězné trojice je aktuální českou jedničkou v celostátním žebříčku a Mozartovy koule jsou jeho letos už třetím vyhraným turnajem.

"Jedním z nich bylo i Mistrovství ČR dvojic, v něm tvořil pár s Jiřím Greplem z SKP Hranice VI-Valšovice, a právě Grepl stál tentokrát ve finále proti Kaplánkovi v trojici s Michalem Habáskem a Pavlem Burešem mladším," dodal zápletku turnaje ředitel Konečný.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: