Letiště v Neředíně se chystá na letecký den, nebe nad Olomoucí rozvíří i gripeny




Přelet gripenů, seskok parašutistů a ukázky letecké techniky, jsou hlavní lákadla olomouckého leteckého dne, který odstartuje v sobotu v deset hodin dopoledne na olomouckém letišti v Neředíně.

Poslední srpnovou sobotu budou nad Olomoucí vířit vzduch nejrůznější typy letadel, které se ukáží v plné parádě fanouškům techniky na leteckém dni. 

Pro návštěvníky je v programu připraven přelet gripenů, ukázky letecké techniky, seskok parašutistů i bohatý doprovodný program, v němž si přijdou na své děti i dospělí. „Letecký den má v Olomouci tradici a získal si tisíce příznivců. Věřím, že i letošní program návštěvníky zaujme,“ uvedl olomoucký primátor Antonín Staněk, který akci propůjčil svou záštitu.

Dopoledne zpestří v areálu olkomouckého letiuště také ukázky praktických dovedností policistů a hasičů. A návštěvníci budou moci také obdivovat vystavené modely letadel a též ukázky modelů letadel za letu.

Adrenalinovější zážitky pak přinese letecký program, jehož součástí bude i akrobacie motorových letadel i kluzáků a seskoky parašutistů.

Hodinu po poledni pak oblohou zahřmí stíhací letouny Saab JAS-39C Gripen. "Připravený letecký program se ale může s ohledem na povětrnostní a letové podmínky měnit," avizují ještě dopředu pořadatelé.

Kompletní program naleznete zde.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: