Co s přerostlým stromem v zahradě? Může ozdobit vánoční trhy v centru Olomouce




Mají-li lidé ve svém soukromém vlastnictví vzrostlý jehličnan, který je potřeba z nějakého důvodu pokácet, mohou to dát vědět na radnici. Vybraný strom se o Vánocích stane dominantou historického centra hanácké metropole.

Je sice teprve konec léta, ale olomoucká radnice už nyní přemýšlí, jaký strom by mohl být dominantou Horního náměstí v období adventu a Vánoc.

„Obracíme se na občany, podnikatele a instituce se žádostí o nabídku vánočního stromu z jejich vlastních pozemků,“ sdělil Radim Schubert z oddělení kultury magistrátu.

„Jehličnaté stromy, které je potřeba z různých důvodů pokácet, tak mohou najít využití a ozdobit oblíbené vánoční trhy v historickém centrum města,“ vysvětlil Schubert.

Nabízené jehličnany by měly mít optimální výšku mezi 12 a 20 metry a být co nejvíce souměrné.

E-mailová adresa magistrátu, kam mohou zájemci dát vědět, je odb.vvi@olomouc.cz.

Lidé, kteří mají na svém pozemku vhodný strom, se mohou do 22. září ozvat e-mailem nebo na adrese olomouckého magistrátu.

„Radnice zajistí potřebná povolení, skácení i odvoz,“ ubezpečil Radim Schubert.

Podle slov náměstka primátora Pavla Urbáška radnice tento způsob oslovení občanů a firem praktikuje od roku 2009 a od té doby se velmi osvědčil.

Zajímavostí je, že hned v prvním roce celorepublikové ankety o nejhezčí vánoční strom České republiky získal ten z olomouckého Horního náměstí první místo a i v dalších ročnících hlasování se vždy objevoval na předních příčkách.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: