FOTO: Tragický čelní střet zastavil hlavní tah z Olomouce do Opavy



 08. 09. 2017

Čelní srážka dvou aut si v pátek ráno vyžádala život řidiče felicie, který zatím z neznámých důvodů přejel v pravotočivé zatáčce do protisměru. Při nehodě se zranili další dva lidé. Silnice mezi Olomoucí a Opavou byla po dobu odklízení v místě nehody neprůjezdná.

Řidič felicie měl v pátek kolem půl šesté ráno namířeno směrem na Moravský Beroun, když s vozem po projetí pravotočivé zatáčky vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem volkswagen touran, ve kterém jela pouze řidička.

Po střetu skončila obě auta mimo silnici. Následky nehody byly bohužel tragické. Řidič felicie nepřežil, jeho spolujezdec a řidička touranu utrpěli zranění.

"U řidičky byl alkohol vyloučen orientační dechovou zkouškou, u zemřelého byla nařízena soudní pitva," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. "Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření policistů," dodala mluvčí policie.

Silnice z Olomouce o Opavy byla v obou směrech po dobu šetření nehody a odstraňování jejích následků uzavřena a policisté odkláněli dopravu s pomoc hasičů.

"Hasiči také asistovali při záchranných pracích, návazně na to pokračovali v bezpečnostních a protipožárních opatřeních. V závěru vypomohli při vyproštění havarovaných vozidel," dodal mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Krátce před desátou hodinou dopoledne byl provoz na silnici zcela obnoven.  

 

 

 

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: