FOTO: Olomouckou zoo opustil pár oryxů, antilopy zamířily do Itálie




Pár oryxů jihoafrických zamířil do italského safari. Samici Adélku, která měla v olomoucké chovné skupině neshody, doprovodil do nového bydliště samec Roman.

Pár oryxů jihoafrických Roman a Adélka odcestovali v týdnu z olomoucké zoo do Pombia Parku v Itálii, kde se zařadí mezi obyvatele tamního safari.

"Jednalo se o mladšího samce a jednu ze samic, která měla v naší chovné skupině neshody. Proto bylo třeba ji oddělit a úspěšné zařazení v příští sezóně by opět mohlo činit problémy," vysvětlila mluvčí olomoucké zoologické zahrady Karla Břečková.

"Samec se narodil v roce 2015, je to velmi pěkný kus vhodný pro další chov, ovšem ne v naší, tedy své mateřské zoo," dodala mluvčí zoo.

Zvířata podle mluvčí dorazila na místo určení v pořádku.

A také zbývající část stáda oryxů v olomoucké zoo čeká brzy změna. "Zatím jsou stále ve svém výběhu tvořícím africkou část naší safari, ale vzhledem k vlhkému počasí je pravděpodobné, že již brzy nastane čas pro jejich zazimování," zmínila mluvčí Břečková.

Původně tento druh totiž obýval suché polopouště, kte zvládají nízké teploty, ale potíže jim činí vlhká zima.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: