Místo aby platil za nocleh, tak host v penzionech kradl. Vydával se i za bratra



 27. 09. 2017

Sedmatřicetiletý muž z Liberecka se svou přítelkyní využil ubytování hned v několika penzionech v Olomouci a také nocleh v penzionu ve Šternberku, za které nezaplatil. Naopak si odtud odnesl peníze i elektroniku. Muž se přitom neváhal vydávat i za svého bratra.

Sedmatřicetiletému muži z Liberecka se letošní výletování příliš nevyplatilo - nyní má na krku obvinění z krádeže, poškození cizí věci i podvodu. Od druhé poloviny července do poloviny září stihl navštívit hned čtyři penziony v Olomouci a jeden ve Šternberku.

"Ve třech z penzionů byl obviněný ubytován a to ať už sám nebo s přítelkyní, za ubytování nezaplatil a v některých z nich následně odcizil věci nebo peníze. Do čtvrtého z penzionů se vloupal," upřesnila mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Vydával se za svého bratra
Nejprve se v polovině června ubytoval v olomouckém penzionu, kde se neváhal skrýt za identitou svého bratra. V penzionu pobyl tři dny a pak zmizel bez zaplacení. Navíc si tam za svého pobytu vyhlédl trezor, ze kterého ukradl peníze. Na přilepšenou nepohrdl ani mobilem, či notebookem s modemem. Policisté tam řáděním lapky zaznamenali celkovou škodu za 36 tisíc korun. 

Ve druhém případě se měl začátkem září ubytovat i se svojí přítelkyní v dalším z olomouckých penzionů, kde strávili opět několik dnů. "Za ubytování uhradil obviněný pouze dva tisíce korun, zbytek nikoliv. Majiteli tak vznikla škoda za 5 400 korun," uvedla mluvčí policie.

Ani ve třetím z penzionů, kde pobýval obviněný opět se svojí přítelkyní, se sedmatřicetiletému muži platit za ubytování nechtělo. Navíc si z něj kromě zážitků odnesli také LED televizor. "Následně jej prodali do jedné z ostravských zastaváren, kde byl i policisty nalezen," prozradila Urbánková s tím, že v tomto případě se majitel penzionu dopočítal škody 7100 korun. 

Další z penzionů v Olomouci navštívil sedmatřicetiletý "cestovatel" v první polovině září potají, a to po vypáčení okenice. I tam ho zlákal trezor, z nějž si odnesl téměř 16 tisíc a mobil. Celkem ale svým vloupáním způsobil škodu za 28 tisíc. 

Po vykradené fabii ho dopadla policie
Poslední vroubek stihl zloděj v noci ze čtvrtka na pátek - to se zaměřil na fabii, zaparkovanou na jedné z olomouckých ulic. "Po rozbití oken měl z vozidla odcizit notebook značky DELL, tankovací kartu, navigaci Tom Tom a doklady," vyjmenovala mluvčí policie Urbánková s tím, že tam zanechal škodu za 11 tisíc korun.

O den později se zloděje z Liberecka podařilo policistům v Olomouci zadržet a ke svým činům se přiznal. Část ukradených věcí, jako třeba televizi v ostravské zastavárně a také věci, které muž sebral noc před zatčením z fabie, se podařilo policii dohledat. Ostatní věci už stihl prodat a peníze utratit. 

"Při šetření vyšlo také najevo, že se nejedná o žádného nováčka. Za obdobnou majetkovou trestnou činnost byl v minulosti soudem odsouzen a potrestán," dodala mluvčí policie.  

Nyní nepoučitelnému zloději hrozí vězení až na tři léta, po souhlasu soudu putoval muž do vazební věznice. A osud přítelkyně? "V případě jeho přítelkyně je vedeno samostatné trestní řízení," dodala bez dalších podrobností mluvčí policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: