Kohouti slaví výhru nad favoritem. V nájezdech přetlačili Třinec



 29. 09. 2017

Olomouckým hokejistům se v domácím prostředí vůbec nedařilo. Během minulého týdne před vlastními fanoušky dvakrát podlehli svým soupeřům, chuť si ale spravili v utkání se silným Třincem, který nakonec přetlačili v nájezdech 4:3.

Z první branky se už v šesté minutě radovali Oceláři, když po spolupráci tří Vladimírů, konkrétně Svačiny, Draveckého a zakončujícího Vladimíra Rotha skončil puk po důrazu produktivního obránce za zády Konráda.

Už o šest minut později však Olomouc srovnala krok, když Jakub Galvas našel dobře najetého Jana Eberleho a ten mířil přesně za Hrubce v třinecké brance. Netrvalo ani minutu a Třinec znovu vedl. A opět to byl Vladimír Roth, který se tvrdou střelou podruhé v utkání zapsal mezi střelce. Produktivní bek Ocelářů si tak během jednoho zápasu připsal své první dvě letošní branky.

V šestnácté minutě mohli domácí přidat další branku, a to ve vlastním oslabení. Irglova střela od modré čáry se ale jen otřela o horní tyč Konrádovy svatyně. V závěru první třetiny to zkusil i Hrňa, ani mladší z třineckých útočníků si ale gól nepřipsal.

Hned na začátku třetí třetiny ale zvedali ruce nad hlavu Olomoučtí, když se po důrazu před brankou prosadil Kevin Sundher. Ve 47, minutě se Hanáci přihlásili o slovo znovu, a to ve vlastním oslabení, když na Hrubce vyzrál Marek Laš.

Jen o minutu později se ale znovu měnilo skóre, když puk do horního růžku olomoucké svatyně poslal Martin Růžička a srovnal s Hanáky krok. Ještě devět minut před koncem mohli přidat další gól Ocelářů Roth s Adamským, zkušený forvard domácích ale mířil příliš vysoko. Rozhodnout tak nakonec musely až samostatné nájezdy. Zatímco Třinečtí ztroskotali na Konrádovi, za Hanáky se trefil Sundher, Burian i Ostřížek.

 

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 3:4sn (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Roth (Dravecký, Svačina), 13. Roth (Linhart, Cienciala), 48. Martin Růžička (Marcinko, Roth) – 12. Eberle (J. Galvas, Laš), 24. Sundher (L. Galvas, J. Galvas), 47. Laš (Vyrůbalík, J. Knotek), rozh. náj. Sundher

Sestava HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl – Svačina, Marosz, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Herman, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek.

 


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: