Kohouti porazili extraligového nováčka s čistým kontem a slaví druhou domácí výhru



 15. 10. 2017

Ve třináctém kole nejvyšší soutěže přivítali olomoučtí hokejisté na svém ledě extraligového nováčka z Jihlavy. Houževnatý soupeř dlouho odolával, ve druhé třetině se však Kohouti dostali do dvoubrankového vedení. I když Dukla dlouho odolávala, pár minut před koncem si Hanáci pojistili výhru třetí brankou.

Hned na začátku první třetiny si Kohouti zahráli dvojnásobnou přesilovku. Blízko gólu pak byl Skladaný, který ale tváří v tvář jihlavskému brankáři trefil jen jeho masku. Hanáci první dlouhou přesilovku využít nedokázali, naopak o chvíli později se museli dvakrát v řadě bránit. Ani Dukla si ale v početní výhodě nevedla lépe.

Už pár vteřin po začátku prostředního dějství mohl otevřít skóre Eberle, ten ale střelu Skladaného nedokázal tečovat přesně mezi tři tyče. O chvíli později zkoušel nadvakrát přelstít Škarka Burian, urostlý útočník ale na hostujícího gólmana vyzrát neodkázal.

Téměř v polovině utkání si Hanáci zahráli další přesilovku a před branku se znovu tlačil Eberle. Olomoucká patnáctka však na dobře chytajícího Škarka nevyzrála. O chvíli později zkoušel své štěstí Laš, ani ten ale skulinku ve výstroji jihlavského brankáře nenašel. Netrvalo dlouho a před brankou znovu dorážel Laš, tentokrát ale trefil jen boční síťku.

Ve 33. minutě se však nakonec přece jen měnilo skóre zápasu. Martin Vyrůbalík už mohl sám téměř od modré střílet, olomoucký kapitán si však všiml volného Viléma Buriana na pravé straně a poslal domácímu útočníkovi přesnou přihrávku. Vysoký forvard pak mířil přesně za Škarkova záda.

Hanáci pak Jihlavě pořádně zatápěli. Nejprve ujel hostující obraně Herman, ten ale trefil jen výstroj připraveného Škarka, o chvíli později však jeho zaváhání napravil Jan Eberle. O chvíli později zahrozil nejnovější člen kohoutího kádru. Mráz ještě hledal najíždějícího Ostřížka, ten ale na Škarka vyzrát nedokázal. Dorážet pak ještě zkoušel Burian, aktivní útočník však další branku nepřidal.

Ještě v závěru druhé třetiny vyrazil do útoku Sundher, který se protáhl mezi bránícími hráči, neměl pak ale dost prostoru na to, aby zakončil podle svých představ. Na začátku poslední dvacetiminutovky nejdříve před olomouckou brankou hledal Diviš Žálčíka, tomu ale přihrávka nesedla. Odražený puk pak Diviš posílal ještě Hlinkovi, ani ten ale na Konráda nevyzrál.

Chvíli na to však Kohouti vedli o tři branky, když Škarka překonal Jan Knotek. Ten mohl pár minut na to přidal další gól, tentokrát ale trefil jen beton připraveného mladého brankáře. V závěru utkání zahrozili ještě Skladaný a Jakub Galvas, skóre však zůstalo nezměněno.

HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Burian (Vyrůbalík, Ondrušek), 37. Eberle (J. Knotek), 49. J. Knotek (Eberle, Vyrůbalík)

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Sundher, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek – Holec, Herman, R. Vlach.

Sestava HC Dukla Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – R. Hubáček, Macík.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: