Olomouc zlomila domácí prokletí a vyhrála podruhé v řadě. Doma porazila Chomutov




Olomoučtí hokejisté odehráli už druhý domácí zápas během tří dnů. A podruhé se mohli radovat z výhry. Doma přivítali vzdálený Chomutov a začali zostra. Už v první minutě vedli a i přes to, že Piráti utkání dvakrát zdramatizovali, dokázali Piráty vysoko porazit.

Bleskový a především povedený vstup do zápasu zažila Olomouc ve čtrnáctém kole nejvyšší české soutěže. Už po půl minutě hry našel Vyrůbalík přihrávkou zpoza branky volného Davida Škůrka, který tvrdou střelou poslal domácí do vedení. Vedení však Kohoutům vydrželo jen šest minut, pak totiž chomutovský benjamínek Jakub Lauko našel Michala Vondrku, a ten srovnal krok s Hanáky.

V deváté minutě se Olomouc radovala z další branky, rozhodčí ji však neuznali. Podle sudích jí bylo dosaženo rukou. O pár minut později ale domácí znovu vedli, když po Škůrkově přihrávce uklidil puk do prázdné brány Jakub Herman.

Na začátku druhé třetiny Hanáci promarnili přesilovku, mrzet je to však nemuselo. Třetí přesnou střelu totiž jen chvíli poté poslal za záda Laca nejmladší člen kohoutího kádru, Jakub Galvas. A o půl minuty později se Hanáci radovali znovu. Jakub Herman potvrdil, že mu prostor před brankou nedělá problém a Holcovu střelu tečoval přesně za hostujícího brankáře.

V polovině utkání se nejprve řítili na Konráda Chomutovští v situaci dva na jednoho, poté zkoušel své štěstí Růžička v samostatném nájezdu, olomoucký brankář ale puk za svá záda nepustil. V jednačtyřicáté minutě hledali recept na Lukeše, který v chomutovské brance vystřídal Laca, Ondrušek se Skladaným, hostující brankář je ale skórovat nenechal.

O čtyři minuty později ale Chomutov znovu snižoval, a to zásluhou Vladimíra Růžičky mladšího. Ten mohl o chvíli později přidat i druhou branku, jeho střela ale trefila jen výstroj Konráda. Tomica pak mířil těsně vedle. Deset minut před koncem naopak zahrozil Vlach, ten ale nedokázal zamést puk do odkryté chomutovské branky.

Tomica se pak před olomouckou svatyni prodral podruhé, ani tentokrát jej ale domácí strážce svatyně k zakončení nepustil. Chvíli na to ale Sklenářova střela prošla jen těsně vedle tyčky Konrádovy branky. Piráti pak domácí pořádně zatlačili, definitivní tečku za utkáním ale při chomutovské hře bez brankáře udělal Vilém Burian, který vyhodil puk z páska Kohoutů přesně do prázdné brány.

HC Olomouc – Piráti Chomutov 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Škůrek (Vyrůbalík, Laš), 13. Herman (Škůrek, Vyrůbalík), 26. J. Galvas (Mráz, L. Galvas), 27. Herman (Holec, Vyrůbalík), 58. Burian (Strapáč) – 7. Vondrka (Lauko), 45. V. Růžička (Skokan, Flemming)

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Sundher, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek – Holec, Herman, R. Vlach.

Piráti Chomutov: J. Laco (27. Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Rašner, Valach, Dlapa, Slovák, Grman (A) – Tomica (A), Huml (C), Vondrka – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Chlouba, Skokan – Chrpa, Lauko, Koblasa.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: