Muž v olomoucké herně ukradl lístek na výhru přes 15 tisíc, moc si ji neužil



 19. 10. 2017

/AKTUALIZOVÁNO 24.10.2017/ Sedmadvacetiletý mladík využil příležitosti a ukradl výherní lístek třiašedesátiletého výherce v jedné z olomouckých heren. Když se mu nepodařilo poukázku uplatnit v jiné herně, vrátil se zpět a z výhry prosázel přes tisíc korun. Po uveřejnění videa se mladík sám přihlásil na policii.

Necelou hodinu před půlnoci na pondělí 9. října vyhrál třiašedesátiletý muž v herně v olomoucké části Povel bezmála 16 tisíc korun. Jeho radost ale netrvala dlouho, když se od automatu na chvíli vzdálil, využil příležitosti neznámý zloděj, který mu výherní lístek z automatu sebral. S ním utekl do jiné herny, kde ho chtěl proplatit, to ale obsluha odmítla. 

Zloděj se tedy po nějakém čase rozhodl vrátit zpět do herny, kde lístek vzal. "Poté, co změnil oblečení, vrátil se zpátky do herny, kde předtím výherní lístek odcizil, vložil ho zpátky do výherního automatu a z výhry prosázel 1 190 korun. Z herny poté utekl neznámo kam," uvedla mluvčí policie v Olomouckém kraji Irena Urbánková.

Výherní lístek se zbylou částkou v hracím automatu nechal, a ta byla vyplacena právoplatnému 63letému výherci.

Zloděje však zachytil kamerový záznam a jak se ukázalo, policií hledaný byl před hernou i se psem.

Hledanému muži nyní za krádež ve stadiu pokusu hrozí až dva roky vězení. A policisté dostali hledaného od tlak tím, že záznam uveřejnili. 

"Muž, podezřelý z tohoto protiprávního jednání, se díky uveřejněné výzvě sám přihlásil. Jedná se o sedmadvacetiletého muže  z Olomoucka, který se k uvedenému jednání doznal," dodala v )terý 24. října mluvčí policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: