Kohouty potopil špatný začátek utkání. Doma podlehli zvedajícímu se Litvínovu



 29. 10. 2017

Jako by je ovlivnil blížící se Halloween. Začátek zápasu olomouckých hokejistů mohl fanouškům připadat jako z hororu. Kohouti už po třech minutách prohrávali o dvě branky po dvou slepených gólech Litvínova, třetí branka navíc vyhnala z klece Konráda. Hanáci dlouho hledali odpověď na litvínovské góly, překonat Strapáče se jim však povedlo až v samotném závěru.

Kohouti vstoupili do utkání s Litvínovem špatnou bruslí a už během prvních minut museli čelit samostatnému nájezdu jednoho z hostů. Velké šanci Vervy pak zabránil až háček Petra Strapáče, který ale nezůstal nepotrestán. A Litvínov olomoucký faul bleskově potrestal, když se hned po sedmi vteřinách přesilové hry trefil Daniel Sörvik.

Jen o půl minuty později e Litvínovští radovali z další branky, když Konráda prostřelil Jiří Gula. V polovině první třetiny vedla Verva už o tři branky díky zásahu Ondřeje Jurčíka, který tak Konráda vyhnal z olomoucké branky. Ještě v závěru prvního dějství sám před Faltera dostal Jánský, gólmana v roli dvojky Kohoutů ale rozhodit nedokázal.

Pár vteřin před koncem první třetiny ohrožovali svatyni Litvínova Knotek s Lašem, druhému jmenovanému ale na poslední chvíli zabránili ve skórování vracející se obránci. V polovině zápasu to nadvakrát zkoušel Eberle. Nejprve na Petráska ve spolupráci s Knotkem nedokázali vyzrát, podruhé trefil osamocený Eberle jen připraveného litvínovského brankáře.

O chvíli později se dva na jednoho hnali Olomoučtí, Petrásek však dál držel čisté konto. Na druhé straně pak zkoušeli neprůstřelnost Faltera Jánský s Lukešem, ani ti ale neuspěli. Ještě před koncem prostřední části se mohlo měnit skóre hned dvakrát. Nejprve vybojoval kotouč Vyrůbalík a poslal do útoku Hermana s Burianem, ti ale pozorného Petráska překonat nedokázali. Na druhé straně vyzvali Litvínovští ke skórování Vandase, jeho střelu však Falter vyrazil nad branku.

Hned na začátku třetí třetiny vyslal do útoku Skladaný Ondruška. Olomoucký obránce obešel bránícího hráče a hned střílel, Petrásek ale pohotově nastavil lapačku. O chvíli později cinkala za Petráskem tyčka po střele Staňka.

V samotném závěru se snažili vymíchat Petráska Jakub Galvas s Eberlem, benjamínek olomouckého týmu však ani nadvakrát neuspěl. O čestný úspěch Kohoutů se pak v posledních minutách postaral Petr Strapáč, který uklidil odražený puk za záda hostujícího gólmana.

 

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 59. Strapáč (Ondrušek) – 3. Sörvik (Kubát, V. Hübl), 3. Gula (L. Doudera, Ihnačák), 11. Jurčík (Kubát, J. Šimeček)

Sestava HC Olomouc: Konrád (11. Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, Staněk, J. Galvas – R. Vlach, Laš, J. Knotek (A) – Eberle, Burian, Sundher – Skladaný, Strapáč, Mráz – Ostřížek, Holec, Herman – Jergl.

Sestava HC Verva Litvínov: Petrásek (Kantor) – Kubát (A), Sörvik, L. Doudera, Gula, Baránek, K. Pilař, Z. Sklenička – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – J. Černý, Ihnačák, M. Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, J. Šimeček, Jurčík.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: