Kohouti museli na ledě Bruslařů dotahovat, po prodloužení se domů vrací domů s bodem



 21. 11. 2017

Olomouci úvod zápasu nevyšel tak, jak si představovala a už během prvních minut dvakrát inkasovala. Hanáci ale nic nevzdali a na začátku druhé třetiny svítilo na kostce nad ledem skóre 2:2. Domácí se pak znovu ujali vedení, Kohouti ale znovu rychle reagovali. Rozhodnout ale nakonec muselo prodloužení, ve kterém se z bodu navíc radovali Bruslaři.

Jako by se na Kohoutech podepsala dlouhá cesta do Mladé Boleslavi. Už po necelé minutě a půl totiž lovil puk ze sítě Konrád, když vyražený puk po závaru před brankou poslal Tomáš Knotek. Už o půl minutě později vedli Bruslaři o dvě branky, když Pabiška s Urbanem vyrazili do útoku ve dvou a zkušený útočník přenechal zakončení Tomáši Urbanovi.

V sedmé minutě mohl Hanáci snížit náskok domácích, Maxwell ale Hermanovu střelu na poslední chvíli vytěsnil. V polovině první třetiny se na Konrádovu branku znovu hnali Pabiška s Urbanem, tentokrát si ale na slovenského brankáře v olomoucké svatyni nepřišli.

Netrvalo dlouho a Hanáci byli zpátky ve hře. O kontaktní branku se postarali dva z nejmladších hráčů, když Jakub Galvas šikovně nahodil puk na branku a těsně před Maxwellem puk tečoval Aleš Jergl. V závěru první třetiny si ale domácí mohli vzít náskok zpět, Němec však se střelou nad lapačku Konráda neuspěl.

Vyzrát na Maxvella se pak snažila sehraná dvojice Jan Knotek – Marek Laš, mladoboleslavský gólman ale Knotkovu střelu pohotově vyrazil. Sám na branku se pak hnal Jakub Herman, ani ten ale Maxvella prostřelit nedokázal.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se však z druhé branky radovala Olomouc, když tvrdou střelou z levého kruhu nedal domácímu strážci svatyně šanci Jan Eberle. V polovině zápasu mohli jít domácí znovu do vedení, Orsavovu střelu ale Konrád se štěstím vyrazil ramenem. Poradit si pak dokázal i s pokusem urostlého Tomáše Urbana.

Jen o pár vteřin později však Bruslaři přece jen trestali faul Laše a Martin Procházka vrátil Mladoboleslavským jednobrankový náskok. V závěru druhé třetiny však dokázali svůj důraz do branky v přesilovce i Kohouti a František Skladaný šikovnou tečí srovnal krok.

Těsně před koncem využil chyby domácích Ostřížek, mířil ale jen do boční sítě. Rozhodnout nakonec muselo až prodloužení, ve kterém vystřelil Bruslařům bod navíc Vojtěch Němec.

 

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:3pr (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. T. Knotek, 2. Urban (Pabiška, Lenc), 30. Martin Procházka (Pabiška, Pacovský), 64. V. Němec (Klepiš) – 14. Jergl (J. Galvas, R. Vlach), 24. Eberle (Ondrušek), 37. Skladaný

Sestava BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Kotvan, Němeček, J. Říha, Bernad, Eminger, Knot – Pacovský, V. Němec, Klepiš (A) – T. Knotek, P. Holík, Orsava – Lenc (A), Urban, Pabiška – P. Kousal, Najman, Martin Procházka.

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Jaroměřský – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Herman, Skladaný – Staněk, Mráz, Ostřížek – Macuh, R. Vlach, Jergl.

 


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: