FOTO: V Olomouci asi řádí žhář, plameny pohltily kontejnery na odpad, hořelo i auto




Neznámý žhář se pravděpodobně pohybuje v Olomouci. Ten si vyhlédl kontejnery na odpad, které o víkendu podpálil. Strážníci zabránili tomu aby se požár rozšířil. O víkendu navíc v Olomouci hořelo i auto, ani tam policisté nevyloučili úmysl.

Zatím neznámý žhář se potuluje Olomoucí. V noci na neděli si vyhlédl kontejnery stojící v Machátově ulici a ty zhruba necelou hodinu po půlnoci podpálil. K požáru přijeli jako první přivolaná hlídka městské policie.  

"Strážníci na místě odsunuli zbývající kontejnery od těch hořících, aby nedošlo k další škodě na majetku," uvedl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čundere s tím, že hlídka následně přivolala hasiče i policii, a to pro podezření, že požár někdo založil úmyslně. 

"Oba kontejnery při požáru shořely. Požárem byla také poškozena dřevěná konstrukce přístřešku a plechová střecha přístřešku a také plastové popelnice o objemu 120 litrů," uvedla mluvčí policistů Olomouckého krje Irena Urbánková.

Celková škoda se vyšplhala na více než 11 tisíc korun. "Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok" dodala mluvčí policie.

Není to jediný případ z upylnulého víkendu, ve kterém policisté nevylučují zlomyslnost pyromana. V Nové ulici o víkendu vzplálo auto (o tom jsme psali zde). 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: