Hutka chystá v Olomouci vánoční koncert. Letos v rodném městě zahraje už podruhé




Český folkový hudebník a písničkář Jaroslav Hutka zahrál v Olomouci již v květnu tohoto roku k příležitosti výročí jeho životního jubilea – sedmdesátin. A v adventní čas se Hutka do rodného města vrací znovu, aby zahrál a zazpíval na exkluzivním vánočním koncertu.

Kdo by neznal písně jako "Krásný je vzduch", "Náměšť" nebo "Havlíčku" - dnes už téměř zlidovělé písně letos sedmdesátiletého rodáka z Olomouce Jaroslava Hutky. 

Muzikant, který se kvůli poměrům v někdejším Československu v sedmdesátých letech rozhodl emigrovat, letos zahraje v Olomouci už podruhé. 

Po jarní oslavě sedmdesátin nyní plánuje na 18. prosince v olomouckém U-klubu vánoční koncert. Ten odstartuje od sedmé hodiny večer.

"Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketstream, v místě konání koncertu a také v Info centru v podloubí olomoucké radnice," uvedl Milan Papežík z pořádající agentury.

Vstupenky vyjdou v předprodeji na 170 korun a na místě  rovných dvěstě. Vedle Hutkových nejznámějších písní „Krásný je vzduch“, „Náměšt“ a „Havlíčku“ na koncertu zazní také staré a neznámé moravské posvátné koledy. 

Napřed emigroval, pak během revoluce rozezpíval Letenskou pláň
Jaroslav Hutka na konci šedesátých let začal nejprve vystupovat s Vladimírem Veitem a později se svým vlastím hudebním programem. V něm mimo jiné popularizoval moravské lidové písničky. Byl zakladatelem a členem folkového sdružená Šafrán. Získal si velké množství příznivců a několikrát byl vyhodnocen jako písničkář roku. Díky své tvorbě se zařadil mezi ikony české folkové scény. 

V říjnu roku 1978 kvůli soustavné policejní šikaně opustil Československo a žil v emigraci v Nizozemsku. Po pádu komunismu se vrátil a 25. 11. 1989 již zpíval na manifestaci Občanského fóra na Letenské pláni v Praze. Postupem času se z něho stal kritik české postkomunistické demokracie.

V současné sobě se zabývá především svou vlastní tvorbou, kterou si i sám vydává. Obaly si ke svým CD sám kreslí i tiskne. Také si je sám prodává nebo rozdává na svých koncertech. Vystupuje v malých sálech a klubech. Pravidelně také publikuje fejetony. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: