Na ulici v Olomouci střílel opilý a zdrogovaný muž, zrovna jela kolem policie




Záblesk a výstřel z pistole postřehla policejní hlídka projíždějící Velkomoravskou ulicí v Olomouci. Hlídka ihned zastavila a střelce zpacifikovala. Jak se ukázalo, třiadvacetiletý muž střílející z plynové pistole byl zdrogovaný.

Pozornost policejní hlídky projíždějící ve středu před devátou hodinou večer Velkomoravskou ulicí upoutal nejprve procházející pár a vzápětí záblesk a výstřel z pistole. Rána šla do vzduchu. 

"Policisté okamžitě zastavili a za použití donucovacích prostředků muže zpacifikovali," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Jak zjistila hlídka později, pistole byla plynová a policisté ji střelci zabavili. Navíc třiadvacetiletý střelec byl pod vlivem alkoholu i drog.

"Dechovou zkouškou mu naměřili 0,09 promile alkoholu," přiblížila Urbánková s tím, že v krvi navíc muži kolovaly drogy na bází amfetaminu.

Policisté zatím neví, proč muž střílel a případ dále vyšetřují.

Není to přitom v nedávné době jediný podobný případ. V poslední srpnovou sobotu vytáhl plynovou pistoli v Bystrovanské ulici v Olomouci jedenatřicetiletý muž. Když vystřelil do vzduchu, zpacifikoval ho jeden z kolemjdoucích (více o případu jsme psali zde).


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: