Baník srazil Plšek jediným gólem zápasu. Oba týmy dostaly červenou




Pětadvacet kol a stále třetí. Olomouc si vyšlápla i na Baník a přeskočila Spartu.

Olomouc se musela v sobotu proti Baníku obejít bez svého hlavního kouče Václava Jílka, který si odpykával dvouzápasový trest za kritiku rozhodčí. Jeho místo tedy nahradil jeho asistent Ladislav Onofrej.

Zdálo, že se přítomnost asistenta trenéra nijak výkon hráčů nesnížila. V prvních minutách hry viděli diváci skvělý fotbal a dokonce pár nepřesných hlaviček z obou stran. Zajímavé šance si vytvářeli domácí.

Ke konci prvního poločasu už tak vysoké tempo hry nebylo. Ostravská obrana dobře pracovala při častém domácím držení míče, takže už tolik šancí nebylo.

Sigma byla lepším týmem i na začátku druhého poločasu, kdy míč tečovaný Hálou proletěl těsně kolem tyče. Za chvíli zase na druhé straně Milan Baroš netrefil horní roh brány.

Až v 71. minutě se skóre pohnulo. Poprvé a naposledy. A jak by olomoučtí dobře odhadli nebo tušili, nedosáhl ho nikdo jiný než kanonýr Jakub Plšek. Baníku tak přerušil dlouhou sérii 381 minut, ve kterých neinkasoval.

Ke konci zápasu se domácím vedení 1:0 mohlo lehce zkomplikovat i kvůli červené kartě pro Kalvacha. Hosté však kromě nepřesností nic jiného nevymysleli.

Navíc červenou uviděl i faulující Procházka.

V deseti lidech na obou stranách zůstal stav nezměněný. Olomouc porazila na domácím hřišti ostravský Baník 1:0 a přeskočila v tabulce Spartu na třetí místo.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: