Diop řádil v Olomouci, díky hattricku rozstřílel Baník Sigmu 4:1




Kanonáda, hattrick, debakl. Sigma Olomouc pokračuje v nepříznivém začátku sezony. V pátém kole ji rozstřílel Baník Ostrava 4:1, Diop se blýskl třemi góly.

Dobře nastartovanému Baníku do zápasu s domácí olomouckou Sigmou chyběl zraněný útočník Milan Baroš. Přesto to vypadalo, jako by kádr oslabený vůbec nebyl. Po prvních třech minutách se na tabuli skóre poprvé pohnulo. Lukáš Pazdera si našel Martina Filla, jehož dělovku Buchta nechytil – 0:1

Na olomouckém stadionu se zdálo, jako by Baník byl doma. Početná výprava fanoušků hnala hostující fotbalisty dopředu, až je dohnala k druhému bleskovému gólu, který přišel o deset minut později. Poprvé se trefil v pondělním moravském duelu Dame Diop – 0:2.

Zbytek poločasu Sigma ubránila bez dalšího inkasovaného gólu. Z hostující strany se druhá půle podobala první. A opět byl u míče jako poslední senegalský fotbalista Diop – 0:3.

Sigma, které nevyšel začátek letošní sezony, měla zaděláno na pořádně vysokou porážku. Ze čtyř odehraných kol zvítězila pouze jednou, v Mladé Boleslavi 4:0.

Poprvé Baníku pořádně zahrozila až pár minut před osmdesátou minutou. Vystřídaný Texl těsně minul.

Co se jemu nepovedlo, dodělal opět Diop, v tomto zápase potřetí. Na 4:0 se zblízka pohodlně, na poslední chvíli nechráněn trefil do brány.

Domácí se však nenechali zahanbit s nulou. O minutu později čisté ostravské konto překazil Pavel Dvořák, jehož odražená hlavička o zem nebyla chytatelná.

Baník se po této výhře bodově vyrovnal třetí Slavii, Sigma se se třemi body stále trápí na spodku tabulky, a to na třináctém místě. Dva body za ní je Opava, bez bodu zatím vyšly Karviná s pražskou Duklou.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: