Řidička po nehodě nadýchala přes dvě a půl promile, v autě vezla malé děti




Přes dvě a půl promile alkoholu v dechu naměřili olomoučtí policisté třicetileté ženě, která předtím v Olomouci dostala smyk a sjela ze silnice. V autě vezla dvě malé děti. Nehoda se obešla bez zranění. Řidičce však hrozí až tři roky vězení za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Třicetiletá žena neměla problém v pátek usednout opilá za volant fordu fiesta a vydat se s ním do ulic Olomouce. A dokonce do vozu usadila i dvě děti. Kolem půl šesté večer však s autem v Křelovské ulici havarovala. 

"Z prvotního šetření vyplývá, že řidička po projetí pravotočivé zatáčky z prozatím přesně nezjištěných příčin měla dostat s vozidlem smyk a vyjela vpravo, mimo vozovku do odvodňovacího příkopu. Společně s ní cestovaly ve vozidle dvě malé děti," potvrdila mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.  Policisté však záhy řidičce naměřili jí 2,56 promile alkoholu v dechu. Řidička navíc při kontrole nepředložila řidičský průkaz.

Další jízdu jí zakázali policisté. Na autě byla škoda předběžně odhadnuta na deset tisíc korun. 

"Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou v šetření. Řidička je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala k případu mluvčí policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: