Hasiči z Olomoucka otevřou zbrojnice, lidé si vyzkouší i požární obleky



 11. 04. 2018

Že je pátek třináctého smolným dnem? Hasiči na pověry nedají. A na dubnový pátek třináctého si u příležitosti Dne požární bezpečnosti připravili možnost prohlédnout si zázemí a vyzkoušet techniku i výstroj hasičů.

Olomouc, Šternberk, Litovel, Uničov, Přerov, Hranice, Kojetín, Lipník nad Bečvou, Konice, Šumperk, Zábřeh a Jeseník. Na těchto stanicích, v nichž sídlí jednotky Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, bude možnost si prohlédnout záchranářské vybavení a techniku, s jejíž pomocí požárníci denně nasazují své životy, aby pomohli ostatním.

Pro malé i velké návštěvníky budou krom techniky připraveny k prohlédnutí a vyzkoušení také požární obleky či lezecká výstroj. Chybět nebudou ani soutěže a doplňovačky pro ty nejmenší.

„Hlavním tématem pro letošní rok je Vzděláváním k bezpečnosti s cílem předat informace o činnosti hasičů, předání informací využitelných při předcházení požárů a jiných mimořádných událostí. Snahou také bude poukázat na to, že každý, kdo má znalosti o chování v případě vzniku požáru nebo jiné mimořádné události, může přispět k záchraně života, zdraví nebo snížení materiálních škod,“ komentovala tematické označení letošního ročníku mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

Stanice otevřou své garáže v rozmezí od osmi do devíti hodin. Zavírat budou postupně v rozmezí dvanácté až šestnácté hodiny. Jako poslední se brány zaklapnou ve Šternberku.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: