Kohouti vedli o dvě branky, na Zlín ale ani podruhé nestačili



 31. 08. 2017

Olomoučtí hokejisté ve svém posledním přípravném utkání přivítali na vlastním ledě nedaleký Zlín. Už na začátku první třetiny vedli o dvě branky, pak ale Zlín zabral a vývoj zápasu dokázal otočit. Ani napodruhé tak Hanáci na Zlín v přípravě vyzrát nedokázali.

Už ve druhé minutě musel tahat puk ze sítě zlínský brankář Juraj Šimboch, když se napodruhé trefil přesně Marek Laš. O chvíli později mohl přidat druhý gól Tomáš Houdek, jeho dělovka od modré ale skončila kousek vedle Šimbochovy branky. Netrvalo dlouho a Hanáci vedli už o dvě branky, když hostujícího strážce svatyně dokázal překonat Jiří Ondrušek.

V desáté minutě mohli Zlínští snížit, Popelkovu střelu ale Konrád nakonec se štěstím vytěsnil mimo branku. Na druhé straně pak zahrozil Řípa, ani jeho pokus ale gólem neskončil. Čtyři minuty před koncem první třetiny se až před Konráda vydali Popelka s Rihardsem Bukartsem, střelu lotyšského útočníka ale olomoucký brankář dokázal vyrazit ramenem.

Jen třináct vteřin před koncem první třetiny se ze snížení radovali hosté, když skulinku ve výstroji domácího brankáře našel Lubomír Kovařík. V polovině utkání pak Zlín potrestal chybu v rozehrávce olomoucké obrany a Jiří Ondráček srovnal s Hanáky krok.

Ve 35. minutě se po vyraženém puku natahoval Fryšara, olomoucký brankář ale dokázal zasáhnout a udržet Hanáky ve hře. Necelých deset minut před koncem se mezi střelce mohl zapsat talentovaný Dluhoš, mířil ale těsně nad břevno olomoucké branky. Ani Buc pak na druhé straně na zlínského Šimbocha nevyzrál.

O půl minuty později si však hosté definitivně řekli o pomyslné tři body, když obrat v utkání dokonal Lubomír Kovařík.

 

HC Olomouc – HC Aukro Berani Zlín 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Laš (Skladaný, Dujsík), 7. Ondrušek (Houdek) – 20. Kovařík (Popelka, Řezníček), 30. Ondráček (Štastný), 51. Kovařik

Sestava HC Olomouc: Konrád (Ovčaři) – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Dujsík, Galvas L., Galvas J., Ondrušek – Sundher, Burian, Buc, Knotek, Strapáč, Skladaný, Herman, Laš, Vlach, Řípa, Holec, Eberle.

Sestava HC Aukro Berani Zlín: Šimboch (Štůrala) – Žižka, Řezníček, Matějíček, Běhal, Ferenc, Dluhoš, Gazda, Padrnos – Bukarts Ri., Kovařík, Illo, Štastný, Popelka, Ondráček, Václavek, Tomaník, Sedláček, Fryšara, Kratochvíl, Gago.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: