"Zákazník" chtěl s vozem z bazaru na zkušební jízdu a ujel. Chytli ho až v Olomouci



 18. 12. 2018

Zájem o koupi auta a zkušební projížďka byly jen záminkou pro možnost ukrást auto z autobazaru na Šternbersku. Zloděj si ho však příliš neužil. Ještě v den, kdy auto ukradl, ho zadrželi policisté v Olomouci. Teď mu hrozí až dva roky za mřížemi.

S takovou drzostí se možná v autobazaru na Šternbersku ještě nesetkali. V pondělí je navštívil šestadvacetiletý muž, který projevil zájem o Škodu Fabii, u které visela cenovka 45 tisíc korun.

"Předstíral zájem o koupi předmětného vozidla, které měl majitel autobazaru v tu dobu nastartované. Dohodli se na zkušební jízdě a v okamžiku, kdy neznámý muž usedl za volant a majitel autobazaru zavíral dveře od kanceláře, s vozidlem odjel neznámo kam," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

Policisté do pátrání zapojili všechny dostupné hlídky. A podařilo se jim vůz zastavit ve Velkomoravské ulici v Olomouci. 

Po zastavení mladý řidič policistům přiznal, že auto sebral v autobazaru. A ještě během pondělí si tak od policistů vyslechl podezření z neoprávněného užívání cizí věci. Za to mu hrozí až dva roky za mřížemi. "Proč muž vozidlo vzal, je nadále v šetření," dodala mluvčí policie s tím, že auto bylo předáno zpět do autobazaru. 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: