Letní výstava Flory Olomouc skončila. Navštívilo ji o pětinu méně lidí, než vloni




Šedesátý ročník olomouckého výsaviště Flora pokračoval letní etapou. Ta však oprot loňsku zůstala za očekáváním, když ji navštívilo o dvacet procent méně návštěvníků. Organizátoři se domnívají, že to mohlo být vlivem tropických veder.

Za letní etapou květinové a zahradnické výstavy Flora Olomouc se pro letošní rok zavřely brány olomouckého výstaviště. Oslavit 60. výročí Flory přišlo na dvacet tisíc lidí. Právě letní etapou před šedesáti lety olomoucká Flora vznikla.

"Návštěvnost oproti loňskému roku mohla vlivem tropických teplot klesnout téměř o dvacet procent," uvedla za Floru Olomouc mluvčí výstaviště Michaela Nováková. 

Návštěvníci přitom mohli vidět šest zastavení centrální expozice nazvané „Rozkvetlá léta“ v pavilonu A, nové trendy ve svatební floristice, laboratoř experimentální botaniky, i voňavé květiny právě vrcholícího léta. Čekala na ně také třeba večerní prohlídka či letní zahradnické trhy. 

"Hojně byl navštěvován i pavilon E, kde se snoubila svatební floristika s elegantními svatebními šaty či naleštěnými veterány," dodala Nováková. Program nabídl také pavilon H, jehož prostory se po dobu čtyř výstavních dnů proměnily v laboratoř experimentální botaniky, minikino i v galerii fotek rostlin.

Návštěvníci zde sami mohli pod mikroskopy a zvětšovacími skly spolu s odborníky sledovat například pohyb či komunikaci rostlin.

"Velký zájem opět sklidily letní zahradnické trhy, které nabídly prodej květin, zahradnického sortimentu, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb," řekla mluvčí výstavy.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: