Město potěší děti i dospělé, za pět milionů opraví hřiště a lávky pro pěší



 17. 07. 2017

Začátek letošní sezóny v hanácké metropoli patřil opravám dětských hřišť, poslední bude hotovo v půli srpna. Během léta projdou rekonstrukcí také lávky přes řeku Bystřici a Mlýnský potok.

Na tři opravená a jedno nové dětské hřiště se mohou těšit malí sportovci z Olomouce. Celkové náklady šplhají do výše téměř dvou milionů korun.

„Novou lezeckou sestavu, kolotoč a pružinová houpadla mohou už nyní vyzkoušet děti na dvou hřištích u třídy Kosmonautů,“ vysvětlil investiční náměstek Filip Žáček.

Podobně vybaveného hřiště se podle náměstka děti dočkají také v Zikově ulici. „Zde bude navíc věž s ptačím hnízdem. Opravy ale skončí až v půli srpna,“ sdělil Žáček.

Ke konci se chýlí výstavba nového dětského hřiště na Novém Světě.

„V Ručilově ulici využijí malí sportovci lezeckou sestavu a točidlo. Kromě toho jsme zde upravili stávající asfaltovou plochu, kde jsou nově vyznačená hřiště pro basketbal a volejbal,“ popsal náměstek primátora Aleš Jakubec.

Rekonstruují se i lávky

Opravy čekají v letních měsících dvě lávky pro pěší. Město do nich investuje více než 3 miliony korun. Rekonstrukce se dočká lávka u olomoucké Sportovní haly a lávka přes řeku Bystřici v Olomouci-Hodolanech.

Přes lávku u Sportovní haly již chodci neprojdou, v pondělí 3. července si místo převzali dělníci.

„Je nutné sanovat ocelovou konstrukci včetně navazujících opěrných zídek. Nové bude také opevnění koryta Mlýnského potoka. Po opravě bude mít lávka novou dřevěnou mostovku a zábradlí,“ popsal primátor Antonín Staněk.

V polovině července se přidá chodci a cyklisty hojně využívaná lávka přes řeku Bystřici z Libušiny ulice v Hodolanech. „I zde budou dělníci upravovat vstupní části mostu a opevnění koryta,“ sdělil primátor.

Další na řadě má být zanedlouho také lávka přes Mlýnský potok, která propojuje ulice Dobrovského a Václava III.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: