Moravské derby ovládla Sigma. Rozstřílela Zbrojovku třemi góly z první půle




Zbrojovka Brno ztratila zápas hned v prvním poločase a těžce dotahovala. Olomoucký Texl ji potopil dvěma góly, třetí a konečný přidal Houska.

První velkou šanci měl brněnský Alvin Fortes, chytající Miloš Buchta zavčas gólu zabránil. Sigma hostujícím v pár okamžicích dokázala pořádně zatopit. Přišel první, posléze i druhý gól a Zbrojovka měla co dotahovat – 2:0. „Byla to tragédie. Z první šance se dostali do vedení a vezli se na vlně. Neuměli jsme se z toho dostat,“ řekl brněnský Petr Pavlík.

Fanoušci hostujícího celku začali poukazovat na nepovedený start ligy. V tom je „podpořil“ i Jiří Texl, který přidal i svůj druhý gól v nedělním moravském derby – 3:0.

„Nepočítali s tím, že na ně tak vletíme. Investovali jsme do toho hodně sil a zjistili, že nám soupeř v obraně pohybově nestačí. Hrajeme holt běhavý fotbal,“ řekl Texl. S ním by jistě souhlasil i trenér Brna Svatopluk Habanec.

„Ve sprintových situacích jsme propadali,“ řekl trenér. V brněnském kotli rázem vzplála červená světlice. A do konce zápasu nebyla jediná. Na fanouškovské straně domácích ale vládla dobrá nálada. „Chtěli jsme fotbal o něco povýšit a v prvé řadě přilákat diváky. To se nám podařilo, jim velké díky,“ řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

Po rohovém kopu v druhé půli mohl zvýšit Lukáš Kalvach, ten míč těsně minul. Jakub Plšek mohl po nástupu na hřiště skóre ještě vylepšit. Odkrytou bránu míč pouze lízl. „Nehráli jsme to, co jsme si řekli. Nepohlídali jsme si kolmé balony, prostrkávačky,“ dodal Pavlík.

Brno nedokázalo tříbrankovou ztrátu dohnat a s domácí Sigmou Olomouc prohrála 3:0. „Pro Brno to je krutý výsledek, ale zasloužený. Prezentujeme se kvalitou, rychlostí, hráči jsou schopní plnit to, co si řekneme,“ dodal Jílek.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: