Na lodi z Olomouce do Hodonína? Rozšíření Baťova kanálu by vyšlo až na miliardu



 30. 08. 2018

Olomoucký kraj podpořil záměr Ředitelství vodních cest, které zvažuje rozšířit Baťův kanál z jižní Moravy až do Olomouce. Náklady se odhadují až na miliardu.

„Rozšíření Baťova kanálu by mělo pozitivní vliv na rozvoj turistického ruchu. Nové přístavy mohou vzniknout například v Dubu nad Moravou nebo Kojetíně. Lidé by se lodí dopravili až do Hodonína,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk

Záměrem Ředitelství vodních cest je prodloužit kanál až do hanácké metropole v celkem čtyřech etapách. Náklady se odhadují na zhruba jednu miliardu korun, přičemž hejtmanství by se na financování podílelo okrajově.

„Kraj by platil jen některé přidružené částky. Většinu nákladů by pokryl investor, tedy Vodní cesty,“ vysvětlil Okleštěk.

V Olomouci a třeba i v Přerově už nyní turisté využívají výletní plavidla, která lidem nabízí možnost zhlédnout historické části měst z nezvyklých míst. Stejně atraktivní podívaná by se díky prodlouženému Baťově kanálu mohla do budoucna naskytnout i na jiných místech regionu.  

Hejtmanství tak v záměru vidí způsob, jak zatraktivnit ještě více region z pohledu cestovního ruchu. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: