Na cestu podél Mlýnského potoka chodcům, bruslařům i cyklistům posvítí LED osvětlení




Pět týdnů mají dělníci stavět nové osvětlení od ulice U Sportovní haly k ulici Jarmily Glazarové. Zvýšit se má bezpečnost a komfort projíždějících cyklistů, bruslařů a chodců.

Oblíbená, a proto velmi frekventovaná cyklostezka podél Mlýnského potoka bude brzy bezpečnější. Bruslaře, chodce a cyklisty má po cyklostezce vést nových 32 lamp veřejného osvětlení s LED svítidly mezi ulicemi Jarmily Glazarové a U Sportovní haly. Pětitýdenní stavba má město vyjít na 2,3 milionu korun.

„Jejich výhodou je schopnost automatické regulace, která dokáže zajistit například pokles intenzity osvětlení v pozdních nočních hodinách,“ řekl náměstek primátora Martin Major.

Již nyní na cyklostezce vybraná firma zhotovitele pracuje a provádí výkopové práce. Následně zavede kabely a vybetonuje základy pro stožáry se svítidly.

„Zemní práce v této lokalitě velmi komplikuje souběžné vedení středotlakého plynovodu, bude proto nutné prostorově přizpůsobit výkopy i kabelové vedení ochrannému pásmu tohoto zařízení,“ řekl mluvčí Olomouce Michal Folta.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: