Olomouc čeká na výhru. Doma v dramatickém utkání podlehla Vítkovicím



 10. 09. 2017

Olomoučtí hokejisté se ve druhém kole extraligy poprvé v nové sezóně představili doma. Na vlastním ledě přivítali Vítkovice, které však vstoupily do utkání lépe než Hanáci. Ti tak většinu času museli dotahovat, vyrovnat se jim však nepovedlo, a tak se se třemi body do Ostravy vrátili Vítkovičtí.

Olomouc mohla otevřít skóre už po necelých minutách hry, když Tomáš Houdek nastřelil tyč Bartošákovy branky. Nakonec to ale byly Vítkovice, které se na začátku prostřední části radovaly z první branky, když Rideru poslal z dorážky do vedení Rostislav Olesz. V polovině utkání mohli Hanáci srovnat dokonce ve vlastním oslabení, Hermanovu přihrávku ale Laš nestihl dobře zpracovat.

Už na začátku třetí třetiny však Olomouc dokázala srovnat krok, když na vítkovického brankáře vyzrál Miroslav Holec. Za Rideru ale bleskově odpověděl Daniel Kurovský a vrátil jí vedení. O deset minut později se síť za Konrádem rozvlnila znovu, když olomouckého brankáře překonal Ondřej Roman.

Čtyři minuty před koncem se o slovo znovu přihlásili domácí, když z dorážky překonal hostujícího Bartošáka Jan Knotek. Vítkovičtí si však zisk tří bodů ujít nenechali, když gólem v 59. minutě pojistil výhru Vítkovic Jakub Lev.

 

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 43. Holec (Jergl, Herman), 57. J. Knotek (Buc, Houdek) – 23. Olesz (Dej), 44. Kurovský (Š. Stránský, Hrbas), 54. O. Roman (Tybor, Sloboda), 59. Lev

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Ondrušek (A), Houdek, Vyrůbalík (C), Škůrek, L. Galvas, Dujsík, J. Galvas – Strapáč, J. Knotek (A), Buc – Burian, Sundher, Skladaný – Holec, Herman, R. Vlach – Laš, Řípa, Jergl.

Sestava HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Urbanec, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Baranka – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: