Olomouc přetlačila Trenčín až po nájezdech. Zazářila čtvrtá lajna




Olomoučtí hokejisté pokračují ve svém nabitém programu přípravných zápasů. Po jednodenní pauze přivítali na vlastním ledě trenčínskou Duklu. Slovenský soupeř vstoupil do utkání lépe, Hanáci však dokázali ztrátu dotáhnout a nakonec rozhodnout v samostatných nájezdech.

Kohouti vstoupili do utkání hodně nešťastně, když se už po první půlminutě rozvlnila síť za Falterem po přesné střele Ondreje Mikuly. O necelou minutu později mohli hosté vést o dvě branky, Bezúch ale olomouckou svatyni netrefil.

Netrvalo dlouho a s Trenčínem srovnal krok Roman Rác. V polovině první třetiny se až před Faltera protáhl trenčínský kapitán Radivojevič, na domácího strážce svatyně ale nevyzrál. %banner%

Už na začátku prostřední části ale Trenčín znovu vedl, když svou šikovnost prokázal Branko Radivojevič. Téměř v polovině utkání ohrožovali olomouckou branku Frühauf a ex-olomoucký Dlouhý, dvojice útočníků ale na Faltera nevyzrála.

Na konci druhé dvacetiminutovky se skóre na světelných tabulích měnilo znovu, když přesně mířil Tomáš Bulík.

Hned v úvodu třetí třetiny však domácí znovu snížili náskok Trenčína zásluhou Aleše Jergla. Jen minutu a dvanáct vteřin před koncem základní hrací doby pak vrátil Hanáky do hry kapitán Martin Vyrůbalík, který kombinaci Skladaného s Knotkem zakončil přízemní střelou.

Následovat tak muselo prodloužení, které však vítěze neurčilo. Rozhodovaly tedy samostatné nájezdy, v nichž se jediným přesným střelcem stal Kevin Sundher a vystřelil Olomouci pomyslný bod navíc.

HC Olomouc – HK Dukla Trenčín 4:3sn (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Rác (Staněk), 43. Jergl (Staněk), 59. Vyrůbalík (Knotek, Skladaný), rozh. náj. Sundher – 1. Mikula (Radivojevič), 23. Radivojevič (Pardavý, Holenda), 39. Bulík (Frühauf, Varga)

Sestava HC Olomouc:  Falter (Konrád) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Galvas L., Staněk, Rutar – Skladaný, Knotek Laš – Eberle, Sundher, Burian – Buc, Herman, Holec – Jergl, Rác, Macuh.

Sestava HK Dukla Trenčín: Hiadlovský (Valent) – Starosta, Romančík, Cebák, Frühauf, Bohunický, Pač, Holenda – Themár, Radivojevič, Ölvecký, Mikula, Briestenský, Bulík, Varga, Gašparovič, Dlouhý, Bezuch, Sojčík, Pardavý, Hudec.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: