Olomouc remizovala s vedoucí Plzní 0:0 a obsadila druhé místo v tabulce




Domácí Olomouc předčila sice vedoucí Plzeň v držení míče, ale ne v koncovkách. Naštěstí pro Hanáky se ani hostujícímu celku nepodařilo dopravit míč do brány.

Před jarní částí první fotbalové ligy odešel z olomouckého týmu Tomáš Chorý právě do Plzně, se kterým hrál tým Václava Jílka první jarní zápas.

Byl to právě hostující tým, který se k míči pořádně dostal až po zhruba osmi minutách hry. Po chvíli jej však zase ztratil.

Z první půle více těžili olomoučtí. Nejen, že více drželi míč, ale nebýt bloku Hubníka, Sladký by brankáře Kozáčika propálil. Zahradníček po pár minutách pálil těsně vedle brány.

Buchta zase v druhé půli odvrátil gól Plzně. Z šestnáctky střílel Krmenčík do středu brány.

Kozáčik si dvakrát musel pohlídat míč z prudké střely zprava. A držel tak stále nerozhodné skóre 0:0.

Za to jeho tým na druhém konci hřiště mohl dát první gól zápasu poté, co si Krmenčík potáhl Buchtu a byl v gólové pozici, bránu domácích z tří metrů přestřelil.

Nakonec nerozhodl ani tlak před plzeňskou, následně ani před olomouckou bránou. První jarní duel mezí Olomoucí a Plzní skončil 0:0. Domácí Olomouc se tak dostalo na druhé místo, právě za vedoucí Plzeň.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: