VIDEO: Kriminálka dopadla dealery z Olomoucka, drogy prodávali na Uničovsku



 16. 05. 2017

Policisté zatkli tříčlennou skupinu dealerů, kteří vyráběli a prodávali pervitin. Nejstarší z mužů se svému podnikání věnoval dva roky, jeho kolegové se k němu postupně přidali. Jejich teritorium bylo Uničovsko, kde drogy rozdávali a prodávali.

Třiačtyřicetiletý dealer si svou „živnost“ založil v roce 2015 na Uničovsku, kde svým zákazníkům obstarával pervitin. Na věk klientů se nijak nezaměřoval, podle policistů od něho zboží pobírali lidé od šestnácti do šedesáti let.

„Za úplatu i zdarma obstarával pervitin skupině lidí v různých dávkách a množství,“ řekla mluvčí policistů olomouckého kraje Irena Urbánková.

V létě 2016 přibral do party teprve dvaadvacetiletého mladíka, který se v prodeji soustředil na Olomoucko. „Třetí král“, kterému bylo pětadvacet let, se do party přidal v prosinci loňského roku a získal odběratele i na Olomoucku.

Na začátku měsíce nad trojicí sklapla past. „Všichni si vyslechli od kriminalistů sdělení obvinění ze spáchání nedovolené výroby a jiné nakládání s drogami. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ poznamenala mluvčí.

Nejstarší z trojice na svůj trest čeká ve vazbě, zbylí dva mladíci jsou stíháni na svobodě.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: