Olomoucká zoo hledá dobrovolníky. Značka: dobré srdce podmínkou



 12. 03. 2019

Zoologická zahrada v Olomouci otevřela své brány v roce 1956. Už na tom se tehdy podíleli dobrovolníci. Od té doby uplynulo hodně vody v řece Moravě. Změnil se i vztah lidí k přírodě. To chtějí nyní na Svatém Kopečku změnit. Hledají lidi s dobrým srdcem a ochotou pomáhat.

Pomoc při úklidu zahrady, při údržbě areálu, ale také výroba či plnění krmítek na zimu, sběr ostružinového listí nebo výroba takzvaného „enrichmentu“, čili obohacení přírodní a přirozeného prostředí zvířat. To je jen stručný výčet úkolů, které čekají na dobrovolníka v olomoucké zoo.

„Hledáme dobrovolníky, kteří chtějí věnovat svůj čas a energii bez nároku na honorář ve prospěch instituce, která napomáhá budovat vztah lidí k přírodě. Od ní se mnozí bohužel vzdálili tak daleko, že jí přestali rozumět, a to je velká škoda,“ prohlásil ředitel zahrady Radomír Habáň.

Zájemci o tuto činnost jsou pravou rukou zaměstnanců zahrady. Požadavkem je pouze věk nad 18 let a chuť do práce v kombinaci s dobrým srdcem. Odměnou bude dobrý pocit ze sebe sama, prospěšnost pro druhé a možnost nahlédnout do zákulisí zahrady.

„Dobrovolnictví vám může přinést nové zkušenosti a také odbornou praxi, kterou můžete zahrnout do životopisu,“ dodal ředitel.

Případní zájemci se mohou registrovat na tomto odkazu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: