Olomoučtí akademici brali na republikovém šampionátu bronz. V duelu o medaili porazili Hradec



 12. 04. 2019

Studium vysoké školy nejsou jen dlouhé hodiny strávené se skripty a následné skládání zkoušek. Také vysokoškoláci potřebují občas na chvíli „vypnout“ a odreagovat se. Univerzita Palackého má třeba svůj hokejový tým. Ten vyrazil do Slaného na mistrovství republiky. A se soupeři se pral úspěšně - vybojoval tam totiž bronz.

Dobrá nálada panovala při cestě ze Slaného zpět na Hanou. Akademici z Palackého univerzity v Olomouci totiž na hokejovém mistrovství republiky vybojovali bronz. Cesta k němu ale byla poměrně trnitá.

Do turnaje Hanáci vstoupili porážkou 0:2 s Ostravskou univerzitou. Protože šlo o kvalifikační duel, v konečném účtování pro ně tahle prohra znamenala složitější cestu turnajem. „Ve druhém zápase jsme narazili na favorizovaný tým z brněnské Masarykovy Univerzity. S tímto soupeřem si však trochu překvapivě poradili poměrem 4:0, což nás povzbudilo do dalších bojů,“ komentoval předseda klubu a trenér Dominik Pudelka.

Po dalších výhrách nad pražskou chemicko-technologickou univerzitou a plzeňskou Západočeskou univerzitou, tak Olomoučané kráčeli dál z první tabulkové pozice. „Čtvrtfinále pro nás bylo zlomové. V duelu s Českou zemědělskou univerzitou Praha jsme se však výborně semkli a v prodloužení zvrátili vývoj duelu na naši stranu. Vyhráli jsme 3:2 a mířili do vytouženého semifinále,“ doplňoval trenér.

V něm sice Hanáci podlehli Jihočeské univerzitě 0:2, jak ale praví známé hokejové pravidlo, turnaj je třeba zakončit výhrou. A to se povedlo. V bitvě o bronz přetlačili Univerzitu Hradec Králové 2:0 a i díky tomu tak vybojovali cenný kov. Tahle bronzová medaile je největším úspěchem olomouckého univerzitního hokeje v historii.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: