Olomoučtí baseballisté jsou v play off, opustila je však nadhazovačská opora



 15. 07. 2017

Skokani Olomouc jsou pátým týmem, který zabojuje o titul české baseballové extraligy. Nyní v nadstavbové části si zahrají o postup do finále, na cestě do něj je však čeká ostatních pět týmu z první postupové šestky. Skokani před vyřazovacími boji přišli o Maxe MacNabbe, jenž se vrací do americké MLB.

Výhra v zápase nad Olympií Blansko zajistil olomouckým Skokanům postup do play off české baseballové extraligy. V dramatickém zápase předvedl kvalitní výkon nadhazovač Dylan Brammer, který odházel všech devět směn.

„Bylo to velmi křečovité, nehráli jsme uvolněně. V hlavách jsme všichni měli jen to, že musíme vyhrát, a to byl asi ten největší problém. Neskórovali jsme na naše odpaly, ale na chyby soupeře,“ řekl Jakub Voják, zadák a hrající trenér Skokanů. 

Do konce sezóny zbývají olomouckým baseballistům ještě dvě kola, ale musí řešit další nepříjemnost. Jejich posila z Ameriky Max MacNabbe se vrací do své domoviny, kde si zahraje druhou nejvyšší soutěž světa - Minor League Baseball.

"Minulý týden totiž tento levoruký nadhazovač z Kalifornie podepsal profesionální smlouvu s Baltimore Orioles," uvedl Voják.

Své angažmá v Česku si však talentovaný nadhazovač užíval.  "Skokani jsou mnohem lepší, než jak je mnozí hodnotí. Jádro týmu je složené z dlouholetých extraligových hráčů. Jejich zkušenosti je dělají lepšími a lepšími. Jsem přesvědčený, že Skokani mohou představovat reálnou hrozbu v nadstavbových zápasech," sdělil MacNabbe.

Co olomoucké Skokany v play off čeká? 

Nadstavbový systém se hraje systém každý s každým tři utkání. Do finále pojmenované Czech Series postupuje přímo první tým. 
Druhý a třetí tým v tabulce nadstavbové části si zahraje o postup ve Wild Card Series, tedy v souboji na dvě vítězství. Finále se pak uskuteční na tři vítězná utkání a odstartuje 23. září.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: