FOTO: Po nehodě na D35 zůstala škoda za milion, viník ujel. Policie hledá i svědky



 14. 08. 2018

Policisté vyšetřují nehodu, ke které došlo v pondělí na dálnici D35 směrem z Olomouce na Mohelnici. Zhruba půl kilometru před sjezdem z dálnice na Litovel havarovaly čtyři auta a škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun. Policie nyní hledá svědky celého incidentu a také řidiče, který celou nehodu zřejmě způsobil.

Nehoda se odehrála v pondělí asi deset minut po poledni. Jak to zatím z vyšetřování vypadá, nákladní vůz se pokusil odvrátit hrozící střet s dodávkou peugeot boxer, která měla přívěs se světelnou šipkou, sloužící ke svádění provozu do druhého pruhu kvůli práci na dálnici. 

Srážce se stojící servisní dodávkou sice řidič náklaďáku vyhnutím se vlevo zabránil, v levém jízdním pruhu se ale střetl s projíždějící škodou rapid, řízeném sedmačtyřicetiletou ženou. 

Osobní auto se vlivem nárazu na dálnici roztočilo a zastavilo u pravého okraje dálnice. "K nárazu do svodidel či jiné součásti dálnice nedošlo," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Do kolize se následně připletla i dodávka renault master, řízená devatenáctiletým řidičem. Ta jela za dodávkou, která celou kolizi rozpoutala. "Devatenáctiletý řidič ve snaze zbránit střetu měl na vzniklou situaci reagovat prudkým bržděním a strhnout řízení vpravo," vysvětlila policejní mluvčí. 

Jenže vlevo už stála dodávka peugeot boxer s osmnáctiletým řidičem, do které mladík narazil a náraz ji odhodil na svodidla.

Neznámý viník nehody, který kolizi vyvolal, od incidentu ujel směrem na Mohelnici. Nehoda se obešla bez zranění. "Alkohol byl u všech účastníků, kromě řidiče blíže neustanoveného nákladního vozidla, vyloučen orientačními dechovými zkouškami," dodala mluvčí policie s tím, že škoda vzniklá nehodou byla odhadnuta na milion korun.

"Řidiči, kteří v danou dobu úsekem projížděli a mohli nehodu vidět, případně mají ve vozidlech kameru, která mohla nehodu zachytit a svým svědectvím by tak mohli pomoci při objasnění nehody a ustanovení řidiče a neznámého vozidla, ať prosím, kontaktují policisty," vyzvala mluvčí policie s tím, že mohou využít linku 158.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: