Podvodník se na seznamkách vydával za mladou dívku, pak své oběti vydíral



 24. 05. 2017

Pětačtyřicetiletý muž z Bruntálska na erotických seznamkách změnil svou identitu. Jako mladá slečna lákal od svých ctitelů hesla a fotky. Pak svým obdivovatelům vyhrožoval, že je zveřejní na internetu. Olomoučtí kriminalisté ho už obvinili kromě jiného i z vydírání, nyní mu hrozí až čtyři roky vězení.

Internet má světlé, ale také stinné stránky. Muž z Bruntálska využil svůj "talent" a pod vymyšlenou identitou nabízel erotické služby a lákal od svých virtuálních milenců hesla k profilům na sociální síti, odkud se mu podařilo získat choulostivé fotky a videa.

„Pod pohrůžkou, že tyto osobní údaje a choulostivý obrazový materiál zveřejní na internetu, poté nutil oběti k zasílání plateb na různé účty,“ řekla mluvčí policistů Olomouckého kraje Maria Šafářová.

Od roku 2014 do 2016 podvodník vylákal ze svých obětí 300 tisíc korun. „Nyní má pětačtyřicetiletý muž na krku vydírání a také neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. "Muži za jeho činy hrozí až čtyři roky ve vězení,“ dodala mluvčí policie. 


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: