Policisté budou hlídat centrum Olomouce. Zaměří se na náměstí, obchodní domy a nádraží




V častějších intervalech budou olomoučtí policisté procházet místy s větší koncentrací lidí. Od 23. listopadu, kdy začnou v hanácké metropoli vánoční trhy, bude v jejich hledáčku především náměstí, obchodní domy, nádraží a parkoviště.

Vánoční trhy, které letos začnou 23. listopadu, každoročně do Olomouce přilákají tisíce lidí. Proto místní policisté připravují bezpečnostní opatření.

„Pozornost zaměříme do míst s větší koncentrací lidí, jako jsou náměstí, obchodní domy, nádraží, parkoviště ale i další místa, kde se budou konat různé kulturní, společenské a sportovní akce. V rámci opatření budeme velmi úzce spolupracovat s městskou policií,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.  

Muži zákona budou na tato místa dohlížet v častějších intervalech. Zaměřovat se budou jak na dohled nad pořádkem a bezpečností, tak i na předcházení drobných krádeží.

„Vzhledem k tomu, že místa s větší koncentrací lidí vždy přitahovala a přitahují, bohužel, také kapesní zloděje, apelujeme na návštěvníky různých předvánočních akcí, aby byli ostražití. Hlídali si své věci, především příruční tašky, peněženky a mobilní telefony,“ vyzvala mluvčí Urbánková.

Řidiči, kteří navštíví vánoční trhy, by měli být rovněž ostražití na bezpečnost a plynulost dopravy. Měli by rovněž respektovat dopravní značení, chovat se k sobě ohleduplně a neusedat za volant pod vlivem alkoholu.  

„Rovněž připomínáme řidičům, aby po zaparkování nenechávali uvnitř vozu na viditelných místech žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat,“ dodala Urbánková.

V řadě případů může být způsobená škoda poškozením vyšší než škoda odcizením.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: