Výstava Rozlomená doba hlásí rekord. Unikátní projekt vidělo 13 tisíc lidí



 01. 02. 2019

Emil Filla, František Kupka či Max Oppenheimer. Nejen díla těchto autorů viděli návštěvníci v rámci rekordní výstavy Rozlomená doba. Tu zhlédlo od září do ledna více než 13 tisíc návštěvníků. To je rekord uplynulých pěti let.

Věnování celého patra jedné výstavě. Unikátní projekt vyžadoval i unikátní podmínky. A ty se podařilo zhodnotit v počtu návštěvníků.

„Těžiště Rozlomené doby spočívalo ve výstavním sálu Trojlodí, kde převažovaly obrazy a sochy. Ty doplnila expozice typografie, časopiseckých a knižních obálek, fotografické i plakátové tvorby v prostorách Kabinetu,“ popisoval spoluautor výstavy Karel Srp.

Od 21. září do 27. ledna navštívilo výstavu přes 13 tisíc lidí. To je rekord posledních pěti let. Žádné jiné výstavě se nepodařilo dosáhnout tak vysokého čísla.

Úspěšný projekt, během nějž byla prezentována díla Filly, Kupky, Oppenheimera, Ullmanna, Kokoschky, Kassáka či Strzemińskiého teď míří za hranice.

„Po olomoucké premiéře čekají Rozlomenou dobu další tři pozměněné reprízy. Ta první začne 5. března v krakovském Mezinárodním centru kultury, od 27. června navštíví Galerii města Bratislavy a od konce listopadu celý projekt uzavře expozice v Muzeu Janus Pannonius v Pécsi,“ doplnil Srp.

Jak dodal závěrem, podobná akce nemá ve střední Evropě obdoby.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: