Slavia zdolala Sigmu na domácím hřišti 3:0. Po dlouhých deseti letech




První zápas nové sezóny dal Olomouci za soupeře pražskou Slavii. Jedno z pražských „S“ se i letos pokoušelo o dobytí Androva stadionu. Slavia porazila Olomouc doma naposledy v roce 2008.

Slavisté už ze začátku dávali najevo, že to pro Olomouc bude těžká hra. Buchta se potýkal na začátku s nepříjemnými míči, z nichž nakonec jeden a po devíti minutách druhý, skončil v bráně – 0:2. Druhý gól doprovázel dělobuch na tribuně hostů.

Sigma doprovázela Slavistické úspěšné útoky pouze o krok pozadu. Gólu se sice v prvním poločase nedočkala, na kontě měla alespoň jednu krásnou tutovku. Dělovka však pokračovala vedle branky.

Svůj premiérový krok na hrací ploše udělal poprvé za Olomouc Václav Pilař, když vystřídal Tomáše Zahradníčka. A hned se před fandy blýskl. Hlavička mu však nevyšla tak, jak si představoval.

Na druhé straně mohl zvyšovat Hušbauer, míč zamířil mimo tři tyče. Co se mu nepovedlo, nahradil Vladimír Coufal. Třetí gól padl z početní převahy – 0:3.

Debakl měl na kopačce slávista Souček, skokan Buchta gólu zabránil.

Víc než devět a půl tisíce diváků sledovalo ještě minutové nastavení a poslední píšťalku rozhodčího. Olomoucká Sigma padla v prvním zápase nové sezóny na domácím trávníku se Slavií 3:0, která po skoro deseti letech smazala nechvalnou statistiku.

Slavii okusila v neděli kádr bez nyní sparťanského stopera Uroše Radakoviče, jehož místo vyplnil navrátivší se Jan Štěrba z Karviné. Olomouc také opustil s koncem hostování Jakub Řezníček, místo něho se ukázal Martin Nešpor ze Sparty nebo polského Lubinu a Gliwice a Pavel Dvořák z Jihlavy, ten zasáhne v příštích kolech. Brankářské posilnil ze Žiliny Aleš Mandous.

Slavia naproti tomu výrazně posílila, i když se musela rozloučit s Tomášem Necidem, Eduardem Sobolou, Dannym nebo Pavlem Buchou. Přivítala z Craiovy za 67 milionů Alexandra Baluta, s ním také Vladimíra Coufala, Jaroslava Zeleného, Ondřeje Koláře, Přemysla Kováře a Martina Vantrubu. Za největší posilu je však považován Nigerijec Peter Olayinka, který do duelu s Olomoucí ještě nezasáhl.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: